Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TORA PROIZVODNJA

Od prvih dana postojanja, TORA KOMERC je uporedo razvijao prodaju i proizvodnju, tačnije štampu na svim artiklima iz ponude kao i šivenje.

Krenulo se od tampon i sito štampe, a vremenom i pojavom digitalnih printera razvijala se i digitalna štampa. Danas su u pogonu poluautomatske višebojne mašine za sito i tampon štamu, UV štampač, mašine za lasersku gravuru, vez mašina, blindruk, više vrsta termo presa u sklopu kojih je kalandra, digitalizovana automatska termo presa za sublimaciju tekstila, kao i tri digitalna printera od kojih su dva za sublimaciju, a jedan za solventnu štampu. Najnoviji printer u našoj proizvodnji je DTF printer za direktnu štampu na pamučnim i poliesterskim materijalima, kao i na gotovim majicama. Osim toga, u poslednjih deset godina se oformila šivara,sa krojačnicom, opremljena svim potrebnim savremenim mašinama za šivenje i krojenje. Priprema za štampu i dizajn su sastavni deo našeg procesa proizvodnje. Ovakva opremljenost mašinama i printerima, uz iskustvo i predanost zaposlenih operatera, omogućava da u kratkom roku, kvalitetno ostvarimo i realizujemo Vaše zahteve.

Blindruk

Blindruk štampa je vrsta štampe koja omugućava brendiranje kože ili papira postupkom utiskivanja. Shodno zahtevu, moguće je utiskivati logo sa termo folijom ili bez nje. Kada se utiskuje bez folije, dobija se efekat suvog žiga. On se obično radi na kožnim i termo osetljivim materijalima, dok se sa folijom utiskuju materijali na bazi papira koji sami po sebi nisu termo osetljivi.

Artikli koji se najviše rade ovom vrstom štampe su rokovnici, notesi, agende i sl.

Štampu odlikuje kvalitet i luksuz koji samom artiklu daje veću vrednost i upotpunjuje lep izgled.

DTG štampa

DTG je u prevodu DIRECT TO GARMENT proces nanošenja boje na materijal ili DIREKTNO NA MATERIJAL.
U našoj proizvodnji je zastupljen DTG printer EPSON F3000.
Omogućava brzu, kvalitetnu štampu, čak i pojedinačnih komada. To znači da se mogu raditi i manji tiraži.
Boje su na vodenoj bazi, ekološke. Moguće je štampati bele, ali i majice u boji jer printer u sebi sadrži belu boju koja je osnova za štampu crnih i majica u boji.
Printer omogućava štampu u punom koloru. Max format štampe je 40x50cm.
Osim majica na printeru se brendiraju cegeri, iskrojeni materijali i sl.
Uz propisano održavanje datog artikla, štampa je dugotrajna i kvalitetna.

Laserska gravura

Laserska gravura omogućava dobijanje trajnih i elegantnih otisaka na metalnim, staklenim, drvenim, plastičnim, kožnim i drugim podlogama.
Gravura se primenjuje najčešće na metalnim olovkama, upaljačima, vizitarima, privescima, tablama, alatima, šoljama, čašama…
U našoj proizvodnji zastupljeni su laser za metal i CO2 laser, što omogućava da svaki artikal može biti izgraviran na jednom od ova dva lasera, u zavisnosti od materijala od kojeg je artikal napravljen.
Laser za metal služi za markiranje čistih metalnih površina, dok CO2 laser služi za gravuru na staklu, koži, drvetu, plastici, obojenom metalu…

Priprema štampe

Grafički dizajn i priprema za štampu su deo naših usluga, koje realizujemo u cilju postizanja najboljih rezultata i ostvarenja Vaših zahteva bilo da je reč o reklamnom materijalu, promo artiklima ili tekstilu.

Na osnovu našeg iskustva i u saradnji sa nama, možete naći najbolja rešenja i optimalna iskorišćenja materijala, mašina i svega drugog što utiče na krajnji proizvod.

Učinićemo sve da budete zadovoljni.

Sito štampa

Sito štampa se naziva još i propusnom štampom, a osnovni proces štampanja podrazumeva štampanje pomoću specifičnog sita.
Osim za štampu na tekstilu (majice, cegeri i sl.), sito štampa se koristi i za mnoge artikle reklamnog materijala kao što su nalepnice, rokovnici, notesi, upaljači, kalendari i drugi gotovi predmeti koji imaju različitu namenu.
Takodje se koristi i za izradu preslikača za majice i druge tekstilne proizvode, kao što su rančevi, torbe i sl.
Sito štampa je posebno popularna i zbog toga što se ovom tehnikom nanosi debeli sloj boja. Preporučljiva je za štampanje većih količina, jer se tek tada vidi isplativost ovakve vrste štampe. Među najznačajnijim prednostima ove štampe ističu se povoljna cena izrada, za razliku od drugih tehnika brendiranja.
U našoj proizvodnji posedujemo šestobojni poluautomatski karusel, kao i vakum sto za štampu preslikača i naštampavanje kalendara, rokovnika, upaljača, kao i drugih ravnih proizvoda.

Solvetna štampa

Solventna štampa je tehnika kojom se štampaju kako veliki tako i manji formati, a pritom se koriste boje i materijali koji su otporni na spoljne uticaje. Idealna je za štampanje na materijalima koji stoje na otvorenom – napolju i izloženi su različitim vremenskim uslovima. Štampa ne bledi i ne oštećuje se, a vek trajanja je preko 5 godina.
U našoj proizvodnji posedujemo solventni printer ROLAND 540i. Max širina štampe je 130cm.
Najčešća primena ovog printera je za štampu nalepnica, banera, rollup-ova, preslikača za tekstil, folija… Prednost ovog printera je što je ujedno i kater, što omogućava lako i kvalitetno kombinovanje štampe i sečenja folija.

Sublimaciona štampa

Sublimacija je tehnika štampe koja termo postupkom pretvara boju u gasovito stanje i vezuje je za razne podloge. Najveća primena je kod štampe tekstila i šolja. Uslov je da šolje budu bele i  imaju specijalan premaz na sebi koji omogućava sublimaciju. Što se tekstila tiče uslov je da bude poliesterski materijal, tako da je sublimacija idealna za štampu i izradu dresova, trenerki, zastava, ešarpi, majica, haljina, suknji, dukserica, kabanica, rančeva, cegera… Zaista je veoma široka ponuda artikala urađenih ovom tehnikom.

Proces sublimacije započinje štampom na specijalnom papiru na sublimacionim printerima. U našoj proizvodnji zastupljena su dva printera MIMAKI. Jedan ima širinu štampe 180cm, drugi 104cm. Nakon toga, štampa sa papira prenosi se na poliesterski materijal na poluautomatskoj termo presi, kalandri MONTI ANTONIO, radne širine 180cm. Ona omogućava brzo i kvalitetno preslikavanje odštampanih motiva. Nakon toga materijal je spreman i upućuje se na krojenje, odnosno šivenje.

Kada su šolje u pitanju, odštampani motivi se u specijalnoj presi preslikavaju u kratkom roku i prednost je što tiraži ne moraju da budu veliki. Mogu se raditi i pojedinačni komadi šolja. Šolje su isključivo u beloj boji, a štampa može biti u punom koloru.

Šivara

U poslednjih deset godina oformila se šivara,sa krojačnicom, opremljena svim potrebnim savremenim mašinama za šivenje i krojenje.

Ovakva opremljenost i mašinama i ljudstvom, omogućava da u kratkom roku izadjemo u susret Vašim željama.

U ponudi imamo veliki izbor boja i nijansi, različitih vrsta materijala.

Haljine, majice, suknje, radne pantalone, prsluci, torbe, cegeri,jastuci, su samo deo asortimana koji se nudi.

U kombinaciji sa kvalitetnom štampom, svaki artikal će zadovoljite Vaše zahteve i potrebe.

Tampon štampa

Tampon štampa je štamparska tehnika koja podrazumeva da se specijalnim tamponom, koji je izrađen od gume ili silikona, sa klišea prenosi boja tj. motiv koji treba odštampati na određeni predmet.
Tampon štampa se na prvom mestu koristi kada je potrebno određene logoe ili tekstove, odštampati na predmetima i površinama koje su zakrivljeni. Najčešće se ovakva vrsta štampanja koristi prilikom brendiranja reklamnog materijala, olovaka, upaljača, privezaka… Odlikuje se jeftinim otiskom i velikom brzinom štampe.
U našoj proizvodnji su zastupljena dve dvobojne tampon mašine, TECA PRINT.

Termo prese

Termo prese omogućavaju da se termo postupkom preslikač urađen sito ili digitalnom štampom aplicira na dati artikal. Lepak koji je nanešen na preslikače se pod temperaturom topi i pod pritiskom prese vezuje za materijal.

U našoj proizvodnji zastupljene su tri vrste ručnih presa i to za majice, kačkete i šolje (one se rade sublimacionom tehnikom).Tu je i  poluautomatska pneumatska presa sa dve radne ploče 40x50cm, koja omogućava veliku produkciju usled veće brzine rada.

UV štampa

UV štampa je štaparska tehnika gde se boja nanešena na artikal suši pod uticajem UV svetla. To omogućava trenutno sušenje i brzu produkciju. UV štampa je zahvalna za štampu logotipa i motiva u punom koloru. Koristi se za proizvode od plastike, drveta, kože, stakla, metala…
Svoju veliku primenu je našla u brendiranju reklamnog materijala. Hemijske olovke, upaljači, notesi, rokovnici, privesci, maske za mobilne telefone, USB fleševi, punjive prenosne baterije, samo su deo artikala koji se brendiraju ovom tehnikom.
Može se štampati na ravnim i neravnim površinama, kao i na svetlim i tamnim površinama.
U našoj proizvodnji zastupljen je UV printer ROLAND LEF-20, radne površine 538x360mm.

Vez

Vez je kvalitetan i luksuzan način brendiranja tekstila. Od svih vrsta brendiranja, vez je najpostojaniji pri održavanju. Zato je idealan za artikle koji zahtevaju česta i temeljna čišćenja, kao što su radna odela, kačketi i sl.

Sa druge strane, majice, dukserice i slični odevni artikli, vezom dobijaju na dodatnom kvalitetu i eleganciji. Upravo iz tih razloga, bez obzira što je cenovno skuplji način brendiranje u odnosu na druge tehnike,vez je veoma čest izbor klijenata.

U našoj proizvodnji zastupljena je vez mašina TAJIMA sa šest glava.